Lyttestasjonen

Et helt nytt nabolag midt i det vakre kulturlandskapet på Kløfta.

  • Antall:83 tomannsboliger, rekkehus og leiligheter

  • Arkitekt:A-lab arkitekter

  • Salgsstart:Høsten 2024

På Kløfta utvikler Veslefrikk boligprosjektet Lyttestasjonen, i samarbeid med AEKO og A-lab arkitekter. På historisk grunn skal vi bygge 83 rekkehus, tomannsboliger og leiligheter. Eiendommen ble anlagt som radio- og lyttestasjon av tyskerne under andre verdenskrig, kamuflert som et gårdstun med tradisjonelle bygninger og et felles tun. Vi har vært opptatt av at de nye husene skal spille videre på det kulturhistoriske miljøet, og at arkitekturen tilpasses omgivelsene både med tanke på farger, form og materialitet. Resultatet er varierte og spennende hus som omkranser et felles tun.

Størrelsen på boligene vil variere fra mindre leiligheter til større familieboliger, alle med parkeringsplass og egne, solrike uteområder. Flere bevaringsverdige hus settes av til fellesskapet og vil bli en sosial forlengelse av boligene, til både nytte og glede. De idylliske omgivelsene, husenes plassering i et fint samspill og mye plass til felles aktiviteter gjør at vi tror Lyttestasjonen blir et godt sted å bo.

Det var en gang en lyttestasjon. Et sted der tyske soldater forsøkte å avsløre norske hemmeligheter. Midt i det idylliske kulturlandskapet måtte det kamufleres som et gårdstun for å ikke vekke oppsikt. Nå tar vi dette vakre stedet tilbake og utvikler et moderne og bærekraftig nabolag.

Der det en gang var en lyttestasjon, utvikles det nå et nabolag med hjerte for fellesskapet. Her skapes det et nabolag som lytter – til omgivelsene, og til hverandre.

Felleshus for fellesskap

Å bo på Lyttestasjonen vil gi deg noe mer enn et nytt og moderne hjem. Kulturlandskapet som omkranser husene gir nydelig utsikt, og omgivelsene er fredelige og idylliske, med en helt egen ro.

Samtidig som det bygges mange nye hjem, skal flere av de historiske husene på tomten bevares og settes i stand til felles bruk. Den gamle radiostasjonen blir et eget hus for hjemmekontor med både møterom og kjøkken, i tøffelavstand hjemmefra. Hagehuset som ligger rett ved fellestunet er stort og luftig og vil bli Lyttestasjonens storstue. Her kan det arrangeres barnebursdager, eller kanskje felles sommerfest for det nye nabolaget. Den gamle vannbunkersen blir et eget, lite klatrehus, og det blir godt med plass til sykler i den ene enden av hagehuset hvor det blir både felles sykkelparkering samt mekkebod for både sykler og ski.

I tillegg til å være både sosialt og praktisk vil det å gi nytt liv til disse husene revitalisere områdets spennende historie - og gi det nye nabolaget sin helt egne identitet.

Livet mellom husene

De gamle og de nye husene omkranser Lyttestasjonens hjerte: gårdstunet som ligger sammen med det store hagehuset. Dette blir en grønn lunge med god plass til lek og samvær, og et perfekt sted for hyggelige nabolagstradisjoner som felles julegrantenning og flaggheising 17. mai.

Tunet er det sosiale hjertet, som binder landskapsrommene sammen. Herfra går det gangstier til hus og hager. Hyggelige internveier som er perfekte sykkelstier for barna og som gjør det spennende å bevege seg rundt i sitt eget lille nabolag. Disse leder også frem til flere aktivitetsområder tilrettelagt for trening og lek utendørs. I Tufteparken vil det plasseres tufteapparater som inviterer, aktiviserer og utfordrer både små og store. I aktivitetsparken blir det lekeplass med naturpregede klatre- og balanseelementer på et sikkert fallunderlag. I naturhagen i vest vil gresset være høyere, lyden lavere og gjemmestedene flere.

Det blir rikelig med lys og luft mellom husene, og alle vil få egne hager eller uteplasser med god plass og gode solforhold. De store og gode uteområdene, som er tilrettelagt for fellesskapet, vil bli en forlengelse av egen hage og eget hjem. Samtidig er de private uterommene utformet med tanke på at man skal kunne trekke seg tilbake for morgenkaffe i solveggen eller middag med familien i hagen.

Linn Rosnes

Arkitekt, A-lab

Drømmebeliggenhet for barnefamilier

Lyttestasjonen ligger i landlige og naturskjønne omgivelser, samtidig som husene vil utgjøre et fellesskap av naboer og lekekamerater – og kanskje nye venner for livet for både små og store. På andre siden av veien ligger skoler, barnehage og et fantastisk idrettsanlegg. For mange familier betyr dette at bilen kan stå og at hverdagen blir enklere med mer tid til hverandre.

Idyllisk landsbyliv mellom Oslo og Gardermoen

Kløfta er et sjarmerende tettsted i Ullensaker kommune. Her kan du kombinere det fredelige og hyggelige landsbylivet med korte avstander til byer som Oslo, Jessheim og Lillestrøm. Du har alt du trenger i hverdagen i nærområdet, men er kun ti minutter fra Oslo Lufthavn, eller en togtur unna storbyen, når det trengs. Helt perfekt om du vil kombinere det beste fra begge verdener.

Et aktivt liv i fredelige omgivelser

Selv om Kløfta er et fredelig sted, ligger alt til rette for å leve et aktivt liv. Kløfta IL er et idrettslag som har over hundre års erfaring med å aktivisere små og store Kløftabeboere. Rett på andre siden av veien for Lyttestasjonen ligger Bakkedalen idretts- og aktivitetspark. Dette er et nytt og omfattende idrettsanlegg med flere fotballbaner, tennisbaner, løpestier, svømmehall og skateområde. En drøm for aktive barn og ungdommer å ha dette en rusletur hjemmefra! Kløfta har også en av landets beste golfbaner, Miklagard golfbane. Området er verdt en tur selv uten golfspilling, med hyggelige turer på banen sommerstid, og oppkjørte skiløyper om vinteren. Rett ved ligger spahotellet Lily Country Club, som kan by på deilig lunsj eller et kortreist avbrekk fra hverdagen.

Ut på tur til alle årstider

og med kort vei til store skogsområder, fine badevann, turstier i alle retninger og langstrakte veier ideelle for sykling. Hele familien vil finne sine favoritter, enten man er ute etter korte ettermiddagsturer, helgeturer til skogs med barna - eller lange treningsøkter på sykkel. Vinterstid er det kort vei til Romeriksåsen som er kjent for å være tidlig ute med oppkjørte skiløyper, og løypenettet her er både stort og variert.

Kløfta ligger midt i smørøyet, med kort vei til Oslo, Jessheim, Lillestrøm og Oslo Lufthavn. Denne ideelle beliggenheten er det flere og flere som får øynene opp for! Ullensaker kommune har hatt en jevn vekst i mange år og det er lett å forstå hvorfor. Tettstedet Kløfta opplever en stadig tilflytting av familier som ønsker den perfekte kombinasjonen av å både bo sentralt, men samtidig i grønne og trygge omgivelser.

Meld din interesse for Lyttestasjonen!

Lene Markegård

Eiendomsmegler

+47 91 82 39 23lhm@sem-johnsen.no

Tom Bliksmark

Eiendomsmegler

+47 90 92 59 04tzb@sem-johnsen.no

Meld interesse